zakaj šefi težijo?
Objavljeno 5.03.2009 v na splošno | Komentiranje omogočeno

a mi lahko prosim nekdo razloži eno stvar?

OK, preden gremo na to, naj pojasnim svoje poglede ne eno stvar. Popolnoma mi je jasno, da je potrebno ogromno dela, energije, časa, živcev, … da človek na noge postavi firmo. Sploh, če je to firma, ki je na tržišču (v zelo konkurenčni panogi) prisotna 10 let. In je na našem tržišču zelo uspešna, ter je dejansko trn v peti tudi multinacionalkam. Razumem, da človek, ki pride delat v tako firmo ne more okol hodit, kot da je najpametnejši na svetu, ampak se mora zavedati, da ima zaradi dela in vložene energije nekoga drugega dejansko priložnost, da se izkaže. In tudi razumem, da imajo lastniki take firme do svojih zaposlenih določene zahteve/cilje, ki jih morajo le-ti dosegati, sploh kar se tiče obsega prodaje. Edino prav je, da zaposleni dobijo orodja, napotke, navodila,…, kako dosegati te razultate.

Ne razumem pa nečesa drugega. Ko nekdo od zaposlenih začne dosegati zastavljene cilje in to precej hitreje, kot je bilo predvideno, zakaj šefom to ni všeč? Zakaj se takrat začnejo vtikati v to? Zakaj ni več važno kaj se dela in kakšne cilje se dosega ampak je kar naenkrat važno KAKO se dosega cile? Zakaj so šefi užaljeni, če jim nekdo, ki ima 10 in več let delovnih izkušenj pokaže, da obstajajo tudi boljši načini in metode dela, kot tisti, ki jih sami uporabljajo? Zakaj ne morejo biti zadovoljni, da so se nekaj novega naučili in začnejo to uporabljati sebi (in firmi?) v prid?

Zakaj?

  • Share/Bookmark
 

3 komentarjev

matejp

matejp pravi, 5.03.2009 ob 10:20

Odgovor je povsem preprost: ker nimajo drugega dela!

rockstar

rockstar pravi, 13.03.2009 ob 16:24

Jaz bi rekla, da se bojijo vsakega, ki je bolj ambiciozen in iznajdljivo kot oni. Enak odnos imajo šefi do zaposlenih, ki imajo recimo višjo izobrazbo kot oni. Bojijo se, da bo jih ta boljša oseba zamenjala.

ena RiT pravi, 25.03.2009 ob 08:49

[...] pa sej ne moreš verjet. zgodba se ponavlja. [...]

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave